Blogg

Vad är Adwords?

Den frågan har vi sett dyka upp ett par gånger. Här gör vi ett försök i att förklara vad det är och bena ut några grundbegrepp på ett enkelt sätt.

kort historik

Som vi skrev i artikeln om Den digitala marknadsföringens utveckling så släpptes Google Adwords (som numer endast heter Google Ads) i slutet av år 2000. 2005 öppnades plattformen för allmänheten, småföretagare kunde nu skapa och hantera sina egna kampanjer.

Dessa små textannonser är vad som Googles ekonomi har byggt på och är en av grundstenarna i den framgångssagan som Google är idag.

Vi skall nu i stora drag bryta ned vad tjänsten består av.

Add a comment

Fortsätt läsa

  • Skapad

Den digitala marknadsföringens utveckling

Detta är en kort sammanfattning i hur Internet har förändrat vårt köpbeteende för alltid, en översikt s.a.s Mer djupgående artiklar kommer med tiden.

Inledning

I Internets vagga så hittade vi webbplatser igenom webbkataloger och internet portaler. Vi som är lite äldre kanske minns de svenska portalerna som Spray och Torget etc. I början av 90-talet inledes utvecklingen av primitiva sökmotorer, tror att Archie var först, en sökmotor som indexerade nedladdningsbara filer på FTP servrar.

I mitten av 90-talet så kom de första mer avancerade sökmotorerna som Lycos, WebCrawler, Yahoo, infoseek och Altavista. 1996 påbörjade Larry Page och Sergej Brin projektet BackRub, den första sökmotorn som indexerade via länkar som sedan evolutionerade till Google 1998

Add a comment

Fortsätt läsa

  • Skapad

Kundskap genom Vetskap - Vägen till medvetna kunder

Vilka vi är

Ad - Elit Sverige AB

559093-7289 

 

Prata med oss

  • +46 (0)760 06 15 56
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.